Erdély hírei

2018.07.07. 16:18

Elkezdődött a második VIBE Fesztivál a Maros-parton!

Július 5-én 12 órakor hivatalosan is megnyitották a második VIBE Fesztivált, bár az igazán lelkes fesztiválozók már szerda estétől belakták a területet. A nulladik napon több száz fiatal érkezett a Maros-partra, akik sátorállítás után meg is nyitották a fesztivált egy éjszakába nyúló bulival.

Július 5-én 12 órakor hivatalosan is megnyitották a második VIBE Fesztivált, bár az igazán lelkes fesztiválozók már szerda estétől belakták a területet. A nulladik napon több száz fiatal érkezett a Maros-partra, akik sátorállítás után meg is nyitották a fesztivált egy éjszakába nyúló bulival.

A KOLI Garázsba szervezett megnyitót Rés Konrád Gergely, a VIBE Fesztivál főszervezője nyitotta meg. Elmondta, tavaly ilyenkor nehezen tudták elképzelni, milyen lesz a fesztivál második kiadása, de most örül, hogy itt vannak és elindíthatják az alapjaiból újratervezett fesztivált. Kiemelte, mennyire jó látni, hogy elérték céljukat: igazi diáktalálkozóvá alakultak. Idén is olyan együtteseket igyekeztek meghívni, akik népszerűek a fiatalok körében, e mellett pedig hangsúlyt fektettek arra is, hogy a nappali programokat is értékes tartalommal töltsék meg. Azt szeretnék, ha a fesztivál mindenki számára élmény lenne, ezért a koncertek és előadások mellett a fesztiválbútorzat is kiemelt figyelmet kapott. A több elemből álló bútorcsalád minden darabját azért építették meg, hogy a fesztiválozók kényelmét szolgálják.

Az, hogy Maros megye visszakerült a fesztiváltérképre, a VIBE-nak köszönhető, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly Európa legjobb tíz új fesztiválja közé válogatták be – mondta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke. Azt is megtudtuk tőle, hogy a Megyei Tanács mindig örömmel támogatja a rendezvényt, mivel nemcsak kulturális, hanem turisztikai szempontból is sokat jelent a városnak.

Claudiu Maior elmondta, tudja, miből áll a rendezvényszervezés, és ahhoz, hogy egy fesztivál létrejöjjön, számos akadályt kell leküzdeni. Örvend, hogy idén is van VIBE Fesztivál, mert úgy gondolja, csak akkor lehet maradandót alkotni, ha a város közösségei összefognak.

A marosvásárhelyi önkormányzat RMDSZ-es frakcióvezetője, Magyary Előd gratulált az igényes és elegáns szervezéshez, és ígéretet tett arról, hogy a jövőben is támogatni fogják a fesztivált mindenben, amiben csak tudják.

A felszólalók sorát Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere zárta, akitől megtudtuk, mennyire vonzó a fiatalok körében az, hogy Marosszentgyörgy otthont ad egy ilyen fesztiválnak. Büszke arra, hogy van VIBE fesztivál, és arra is, hogy ez a rendezvény nem csak egy koncertsorozat, hanem számos olyan programot foglal magába, ahol a fiatalok szellemi fejlődése a cél.

A vasárnapig tartó fesztiválra folyamatosan érkeznek a résztvevők, egyre több sátor áll a kempingben, és egyre többen vetik bele magukat a VIBE-érzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!