Erdély hírei

2017.06.27. 16:00

Hargita megye tanácselnöke és prefektusa közös levélben kéri a veszélyes medvék kilövésének engedélyezését

Közös átiratban kérte a környezetvédelmi minisztertől kedden Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Adrian Jean Andrei Hargita megyei prefektus a kilövési engedély kibocsátását azon medvék esetében, amelyek emberre támadnak, vagy anyagi károkat okoznak.

Közös átiratban kérte a környezetvédelmi minisztertől kedden Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Adrian Jean Andrei Hargita megyei prefektus a kilövési engedély kibocsátását azon medvék esetében, amelyek emberre támadnak, vagy anyagi károkat okoznak.A két közjogi méltóság által aláírt dokumentum felhívja a figyelmet, hogy a medveállomány megnövekedése már nemcsak az ültetvények és háziállatok épségét, hanem az emberéleteket is veszélyezteti, a lakosság nem érzi magát biztonságban.

A levélben kérik a kilövési engedély kibocsátását a problémás egyedekre a biztonságos légkör visszaállítása érdekében, valamint azért is, hogy a medveállomány tudományos ellenőrzés alá kerüljön.

Adrian Jean Andrei nemrég azt nyilatkozta, hogy a medvék garázdálkodása már elviselhetetlenné vált a megyében.

Hargita megyében az év eleje óta több tucat háziállat vált a medvék martalékává, négy személy pedig kórházba került medvetámadásban szerzett sérülésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!