Ellenvetés nélkül fogadták el

Szatmár megye – Szilágypér döntéshozó testülette ellenvetés nélkül szavazta meg a sertésfarm eladását.

Tempfli Mihály szilágypéri polgármester tájékoztatása szerint, a helyi tanács ellenszavazat nélkül fogadta el a községközponthoz közeli – egykor bőséges munkaerőt foglalkoztató – sertésfarm eladásáról szóló határozattervezetet. Az elöljáró nyilatkozata alapján, az elmúlt napokban összeállították a nyílt árverés meghirdetéséhez szükséges dokumentációt, s jövőhét folyamán közzéteszik ajánlatukat. A polgármester elmondta, hogy a 14 hektáros összterületet, természetesen az ott található épületekkel együtt, egészben vagyis nem feldaraboltan parcellánként szeretnék értékesíteni, s amint arról korábban már beszámoltunk, még a hivatalos árverés meghirdetése előtt akadt egy érdeklődő.

Másról is döntöttek

Tempfli, a sertésfarm eladásával kapcsolatban még kifejtette, hogy a község számára elsősorban a munkahelyteremtés miatt lényeges a terület értékesítése, mivel az eddigi egyetlen jelentkező sertéskomplexumot tervez a farmra. Az elöljáró ugyanakkor kiemelte, hogy a megvalósuló üzem lényeges bevételi forrása lehet a községnek, másrészt a helyi termelőknek is egy takarmányértékesítési alternatívaként szolgálhat.

Az illető tanácsülésen a szilágypéri képviselőtestület egyéb kérdésekben is döntést hozott, így a közvilágítás modernizálásáról. Tempfli Mihály ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy kolozsvári céggel készülnek aláírni egy megállapodást, mely egyebek mellett tartalmaza, a most üzemelő világítótestek teljes cseréjét újakra, illetve gazdaságosabb égőkre. Ezen kívül szó van még 63 új világítótest fölszereléséről is, olyan helyen ahol eddig nem volt közvilágítás.