Együtt buliztak sérültek és egészségesek

Együtt buliztak sérültek és egészségesek
Nagyvárad- Péntek délután a CE Szövetség által működtetett Júlia otthonban fogyatékkal élőknek szervezett szüreti mulatságot Farkas Mónika, egy kilenc éves mozgássérült kisfiú, Szabolcs édesanyja.

A bulira a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum II. B osztályába járó gyermek osztálytársait is meghívta, így tulajdonképpen közösen szórakoztak egészséges és sérült fiatalok, akiket a szüleik, hozzátartozóik is elkísértek. Az anyuka az Erdély Online-nak elmondta, hogy negyedik alkalommal próbálkozik közös összejövetel rendezésével, korábban a parkban találkoztak, illetve meglátogatták a színházat és SOS Autizmus Egyesület székhelyét is. A mostani bálhoz a Júlia otthon csokoládéval, műanyag tányérokkal és poharakkal, a Caritas Catolica csokis müzlivel járult hozzá, az üdítőket, ásványvizet, tésztákat pedig a felnőttek hozták magukkal.

A zenét a díjmentesen fellépő, jelenlegi és volt szent lászlós diákokból álló Kontrast zenekar (Hoffmann Pál- ének, dob, Rapa Erik- szólógitár, Szilágyi Dávid- ének, vezérgitár, Varga Dávid- basszusgitár) biztosította. Keresztény dalokat énekeltek, de Republic-slágerek is felcsendültek, valamint Bródy János Micimackója, és a pingvintánc is szerepelt a programban. A mintegy kéttucatnyi résztvevő jól érezte magát, jól szórakozott, a pozitív diszkrimináció jegyében közösen buliztak az egészséges és sérült emberek.

Ciucur Losonczi Antonius