Első lett

2021.01.09. 13:00

Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Fotó: Getty Images

Ford.: Pikó Stefánia

Elon Musk vagyona 185 milliárd dollár, ezzel ő lett a világ leggazdagabb embere, megelőzve Jeff Bezost, az Amazon alapítóját, aki 184 milliárd dolláros vagyonnal állt a lista élén 2017 óta.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa azután került az első helyre, hogy január hetedikén ismét megemelkedett a Tesla részvényeinek árfolyama. Az elektromos autókat gyártó vállalat piaci értéke 700 milliárd dollár jelenleg, többet ér, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford együttvéve.

„A pénzem felét abba fektetem, hogy megoldódjanak a Föld problémái, és felét abba, hogy megépítsünk egy önfenntartó várost a Mars bolygón, hogy biztosítsuk a túlélést (minden fajét), ha a Földön esetleg becsapódna egy meteor, vagy kitör a harmadik világháború, és egymást pusztítanánk el” – olvasható a milliárdos Twitter-oldalán, amit előszeretettel, gyakran használ.

Jeff Bezos vagyona egyébként szintén nőtt, hiszen a koronavírus idején jelentősen megugrott az online rendelők száma, a férfi azonban négy százaléknyi részesedést kellett adjon ex-feleségének válásul után – ez a néhány százalékos visszaesés is „lökhetett” egyet a gyakran excentrikusnak nevezett iparmágnás előmenetelén.

Musk egy korábbi interjúban azt mondta, nem áll szándékában milliárdosként meghalni, úgy sejti, minden pénzét fel fogja emészteni a Marsra tervezett bázis megépítése.

Némelyek szerint sikerének egyik titka éppen az, hogy olyan meglepő, ambiciózus és elsősorban futurisztikusnak tűnő céljai vannak, amikről mások álmodni sem mernek. Forradalmasítani akarja például az autóipart és gyarmatosítani a Mars bolygót.

(Forrás: https://www.bbc.com/news/technology-55578403)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában