Választások

2020.06.29. 09:30

Pocsaly Zoltán az RMDSZ jelöltje Margittán

A jelenlegi polgármester, Pocsaly Zoltán lesz az őszi önkormányzati választások RMDSZ-es polgármesterjelöltje.

Szőke Ferenc

A margittai szervezet az előválasztást jelölő közgyűlés formájában oldotta meg. Ezen a körzeti és helyi választmányi tagok minimális igazolt hiányzással, döntő többségben jelen voltak. Az eseménynek a művelődési ház emeleti nagyterme adott otthont, ahol be lehetett tartani a biztonságos egymás közötti távolságot. Szinte természetes volt, hogy a jelölt a már sokat bizonyított jelenlegi polgármester lesz. Az előzetes megbeszéléseken voltak olyan elképzelések, hogy egy fiatalabb és igen aktív személy is szóba jöhet jelöltként. Ezt az ötletet azonban éppen a fiatal politikus vetette el, hangsúlyozva, hogy ő maga is elismeri a jelenlegi polgármester szakmai képességeit, tapasztalatát és széleskörű támogatottságát. Ezért az egység jegyében az a leghelyesebb, ha minden magyar ember a már vezetői képességeit bizonyított jelenlegi polgármestert támogatja.

A jelölő közgyűlést Demián Zsolt körzeti RMDSZ-elnök nyitotta meg, majd beszámolt tevékenységükről, míg a helyi szervezet munkásságát a margittai elnök, Árkosi Antal vázolta a közgyűlés előtt. A tevékenységek között értelemszerűen sok volt az átfedés, hiszen a körzeti és helyi szervezet teljes összhangban dolgozik. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Cseke Attila megyei elnök, illetve Szabó Ödön megyei ügyvezető alelnök is. Ők maguk is stratégiai fontosságúnak tartják, hogy Margittán a továbbiakban is magyar városvezető legyen. Az elhangzott felvezető beszédek után a polgármesteri tisztségre egyedül Pocsaly Zoltánt jelölték, így nem volt szükség titkos szavazásra. A jelenlévők egyhangúlag elfogadták a jelölt személyét, mely által a megyei jogú város választmánya hivatalosította az RMDSZ polgármesterjelöltjét.

Pocsaly Zoltán megköszönte a bizalmat és megígérte, hogy amennyiben a választások nyertese lesz, az elkövetkező években is a legjobb tudása szerint fogja szolgálni a város és a magyarság érdekeit. Jelenleg is sok általa kezdeményezett projekt fut, melyeket be akar fejezni, és természetesen minden olyan új fejlesztési és beruházási lehetőséget meg fog ragadni, melyek a város érdeket szolgálják, mondta, majd dióhéjban felvázolta a jelenleg folyó fejlesztéseket és beruházásokat.

A megyei képviselők, valamint a körzeti és a helyi elnök egyhangúlag elégedettségüket fejezték ki, amiért Margitta városában idén is az egység, az összetartás és a józan ész győzött. Ez a három tényező vitte sikerre az eddigi választásokat, és reményeik szerint ez fog idén is sikert hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!