Bihar hírei

2019.07.15. 19:45

Hatalmas tűz Nagyürögdön

Több mint hatvan tűzoltó próbálta megfékezni a hétfő délután keletkezett nagyürögdi tüzet.

Több mint hatvan tűzoltó próbálta megfékezni a hétfő délután keletkezett nagyürögdi tüzet.

Hétfő délután hat óra körül tűz keletkezett egy nagyürögdi műanyag- és fahulladékot tároló raktár területén, a 79-es országút mellett. A sűrű, fekete füst Nagyvárad központjából is látható volt. A lángok a lerakat keleti blokkjában keletkeztek, és kezdetben közel kétszáz négyzetmétert érintettek. Az oltást nehezítette a nagy mennyiségű, gyúlékony hulladék, de a szél is, és félő volt, hogy a lángok átterjednek a 20.000 négyzetméteres lerakat teljes egészére. Gondot okozott a vízhiány is, a tűzoltókocsikat a község tűzcsapjainál tudták csak feltölteni az oltáshoz szükséges vízzel. A sűrű füst miatt a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül 3 kilométeres körzetben arra figyelmeztették, hogy ha lehetséges, ne hagyják el házaikat, zárják be az ablakokat.

Vizsgálat

Az oltást a helyszínen Mihai Sorin Caba főfelügyelő irányította. Bár a lángokat kevéssel fél kilenc előtt sikerült megfékezni, a tűzoltók továbbra is a helyszínen maradtak, nehogy a rejtett tűzgócok miatt újra kigyulladjon a lerakat. Közel 1200 négyzetméteren égett el a hulladék. Személyi sérülés nem történt, a tűz okát bizottság vizsgálja ki.

Sajtóinformációk szerint a lerakat ugyanannak a cégnek a tulajdonában van, amely azt a Borsi úti lerakatot is birtokolja, amely márciusban gyulladt ki. Akkor húsz tonna műanyag semmisült meg, a tüzet tiltott helyen való cigarettázás okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!