Bihar hírei

2019.01.14. 19:01

Gyilkossággal végződött a verekedés

Egy szóváltásból kerekedett az a verekedés, ami gyilkosságba torkollott vasárnap este a Székelyhídhoz tartozó Érolasziban. A tetteseket elfogta a rendőrség, a további nyomozás folyamatban van.

Egy szóváltásból kerekedett az a verekedés, ami gyilkosságba torkollott vasárnap este a Székelyhídhoz tartozó Érolasziban. A tetteseket elfogta a rendőrség, a további nyomozás folyamatban van.Borzalmas eset történt vasárnap este a Székelyhídhoz tartozó Érolasziban: egy verekedésbe torkollott szóváltás nyomán egy személy gyilkosság áldozata lett. A falubeliek elmondása szerint a botrány két roma család között robbant ki, akiknek már régebb óta voltak gondjaik egymással.

Szóváltás, majd verekedés

Vasárnap este 18 óra körül az egyik család két tagja, az apa és 17 éves fia éppen Székelyhídról tért haza autójukon, ám nem tudtak befordulni a főútról a saját utcájukba, mert elállta az utat egy szekér, melyen a már említett másik család 5 tagja ült. Előbbiek szóltak utóbbiaknak, hogy menjenek arrébb, ám vélhetően a már emlegetett korábbi konfliktusok nyomán ebből a semmiségből előbb durva szóváltás, majd verekedés kerekedett. Az autóból az apa ki is szállt, őt a szekérről leugrók a rakoncával állítólag úgy megütötték, hogy eszméletét vesztette. A hangzavarra sokan kimentek az utcára, többek között a leütött férfi felesége is, aki bekapcsolódott a dulakodásba. Utóbbiból lett a halálos áldozat: az ellenlábasok közül egy 19 éves fiatalember állítólag kétszer is megszúrta (egyszer hasba, majd mellbe), aztán elvágta a torkát…

A botrányos eset helyszínén többen is súlyos fej- és mellkasi sérülésekkel maradtak, őket a kiérkező mentők és gyorsmentők látták el, de rendőrök és kommandósok is megérkeztek. A váradi bíróság mellett működő nyomozóhatóság ügyésze, Maria Cotrău sajtóérdeklődésre azt közölte, hogy a gyilkossággal vádolt 19 éves fiatalt egyelőre 24 órára őrizetbe vették, a nyomozás folyamatban van.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!