Bihar hírei

2018.12.23. 22:17

Dr. Pop Mircea emlékünnepséget tartottak Margittán

A margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház névadójának halála évfordulóján idén is megrendezte az immár többéves hagyománnyal rendelkező emlékünnepséget.

A margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház névadójának halála évfordulóján idén is megrendezte az immár többéves hagyománnyal rendelkező emlékünnepséget.

 

Az ünnepség első részében átadták a felújított intenzív osztályt, mely mostantól nagyobb kényelmet és még szélesebb körű kezelést tud biztosítani a pácienseknek. Elsőként Bradács Alíz kórházmenedzser mondott beszédet és köszönetet a támogatónak (OMV Petrom), amelynek köszönhetően a beruházás megvalósulhatott. Őt követően dr. Nandra Călin osztályvezető főorvos vázolta az elvégzett munkálatokat és azok szükségességét. Köszöntötte a támogató cég jelen lévő képviselőit és a meghívott vendégeket: Cseke Attila megyei RMDSZ-elnököt/szenátort, Pocsaly Zoltán polgármestert, Lazăr Ioan alpolgármestert, a politikai élet vezetőit, és az ifj. dr. Pop Mircea családot. Köszönetet mondott a támogatóknak, a kórház vezetőségének, a kivitelezőknek és az osztály alkalmazottainak a nagyszerű munkáért, utóbbiaknak a felújítás során gyakorolt türelemért is. Őt követően az egyházi képviselők megáldották a felújított osztályt, áldást kérve az ott dolgozó és gyógyuló személyekre egyaránt. A szponzor cég képviselője biztosította a kórház vezetőségét arról, hogy lehetőségeik szerint ezután is támogatni fogják az egészségügyi intézményt. Az avatószalagot Pocsaly Zoltán polgármester és dr. Nandra Călin vágták át.

Méltatás

Az intenzív osztályról az intézmény parkjában felállított dr. Pop Mircea mellszoborhoz vonultak a részvevők, ahol sor került a megemlékező beszédekre. Elsőként ott is Bradács Alíz köszöntötte az emlékezőket, majd vázolta az elkövetkező időszak legfontosabb terveit. Őt követően Cseke Attila mondta el gondolatait. Kiemelte, hogy mindig szívesen jön erre a megemlékező ünnepségre, melyet nem lehet megunni, hiszen a kórházalapító olyan életmodellt hagyott maga után, melyre érdemes emlékezni és követni. Meghatározó egyénisége és személyisége volt nemcsak a kórháznak, de az egész városnak. A reá ruházott hatalommal sohasem élt vissza, mindig a közösség javára fordította, mindig és mindenkin segített. „Büszke vagyok arra, hogy szőlővárosomnak ilyen nagyszerű egyéniségei voltak, akiknek életpéldáját érdemes követni. Nincs szebb dolog annál, mint nap mint nap azért dolgozni, hogy egymást segítsük, közösségünket építsük” – mondta a szenátor, majd áldott karácsonyt és boldog új évet kívánt mindenkinek. A dr. Pop család nevében ifj. dr. Pop Mircea mondott beszédet. Gratulált a választott vezetőknek és a kórház vezetőségének, akik méltó módon képviselik és fejlesztik tovább a kapott örökséget. „Egy ilyen intenzív osztályra Nagyváradon is büszkék lennénk” – mondta, majd további tartalmas munkát és boldog ünnepeket kívánt. Pocsaly Zoltán polgármester méltatta a kórházalapító munkásságát, emberi nagyságát, akiről csak „nagybetűs formában lehet beszélni”. A megyei kórház nevében dr. Pantiș Carmen mondott beszédet.

A beszédek után elhelyezték a megemlékezés koszorúit, majd okleveleket adtak át az intézmény nyugdíjba vonult, és kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkalmazottainak. Az ünnepséget szeretetebéd zárta.

 

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!