Bihar hírei

2018.11.29. 18:11

Civil szív jótékonysági mozgalom

A Vidéki Ifjúsági Szövetség Civil szív névvel jótékonysági mozgalmat indít Bihar megyében.

A Vidéki Ifjúsági Szövetség Civil szív névvel jótékonysági mozgalmat indít Bihar megyében.A szövetség célja 100 család megsegítése az ünnepek előtt. 3 héten át zajlik majd az adománygyűjtés, november 28. – december 19. között. Ez idő alatt nemcsak felajánlásokat várnak a mozgalom szervezői, hanem olyan családokról, személyekről kérnek tájékoztatást, akik olyan helyzetben és körülmények között élnek, hogy segítségre szorulnak. A gyűjtés során nemcsak tartós élelmiszerek kerülnek begyűjtésre, hanem szívesen fogadnak bármilyen felajánlást: bútorokat, ruhákat, gépeket, tüzelőanyagot (amelyek elszállítását a szövetség vállalja), és nem utolsó sorban pénzbeli, anyagi támogatást, amelyet erre a bankszámlaszámra juttathatnak el: RO26BTRLRONCRT0075555302 (Asociația Tinerilor Maghiari din Provincie, CIF 16594546, Sediu: Roșiori 265A, reprezentat Boda Gergely).

Az adakozás menete

Létre lett hozva egy Facebook-oldal és egy online felület, ahol jelezhetik a felajánlott adományt, illetve azoknak, vagy annak a személynek a nevét és elérhetőségét, akit szeretne, hogy szövetségünk ebben az éven megpróbáljon lehetőségeihez mérten támogatni. Adatbázisba rögzítjük, majd megtervezésre kerülnek a logisztikai útvonalak. Természetesen lesznek kijelölt helyek és időpontok, ahol akár személyesen is lehetőség lesz leadni az adományokat. Idén először szeretnénk elindítani ezt a mozgalmat, amelyhez bárki csatlakozhat. Bővebb tájékoztatás a Facebookon, a Civil-szív oldalon. Nem a mennyiség számít, mindenki olyan mértékben segít a nehéz helyzetben lévőkön, ahogy azt megengedheti magának.

A Vidéki Ifjúsági Szövetséghez eddig számos civil és ifjúsági szervezet, mozgalom csatlakozott már, de mindenki segítségét szívesen várják. A mozgalom partnerei: Margittai Ifjak Köre, Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet, Érbogyoszló polgármesteri hivatala, Monospetri és Apátkeresztúri Ifjúsági Szervezet. A szövetség elérhetőségei: vidifisz@gmail.com, tel.: 0756–319–314.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!