Bihar hírei

2018.10.15. 14:41

Ballada- és versmondó est volt Margittán

A Horvát János Társaság (HJT) idén is megrendezte a több mint félévtizedes hagyománnyal rendelkező ballada- és versmondó estet. Az október 13-i eseménynek, akárcsak az előző években a Polgármesteri Hivatal konferenciaterme adott otthont.

A Horvát János Társaság (HJT) idén is megrendezte a több mint félévtizedes hagyománnyal rendelkező ballada- és versmondó estet. Az október 13-i eseménynek, akárcsak az előző években a Polgármesteri Hivatal konferenciaterme adott otthont.

 

A program széles skálájú korcsoport tekintetében, hiszen unoka korúaktól, nagyszülőkig egyaránt vállalkoztak a versmondásra. Margittán kívül Berettyószéplakról is érkeztek versmondók, Simon Erika tanárnő vezetésével. A margittai magyar iskolásokat Kun Tünde tanárnő koordinálta és segített nekik a felkészülésben. Az iskola biológia tanárnője, Barbu Edit tanárnő, valamint édesanyja Barbu Márta nyugdíjas tanítónő is szavalatokkal örvendeztette meg a hallgatóságot. Utóbb említett nagyszerű szavalatával tanúságot tett arról, hogy a szépkorúaknak helye van ezeken a rendezvényeken. Fügedy Anikó margittai tanítónő és Szatmári Annamária érbogyoszlói tanárnő is erősítette a szavalók táborát. Az pedig, hogy a pedagógusok jó példát mutatva verseket mondtak, a legjobb motivációs tényező arra, hogy diákjaikat ugyanerre bíztassák.

Könyvjutalmak

Elsőként a HJT elnöke Szőke Ferenc, a versmondó est ötletgazdája/főszervezője köszöntötte a szépszámú versmondót. Megköszönte a részvételt a margittai és vidékről érkező versmondóknak és azoknak is, akik közönségi minőségben voltak jelen. A Társaság tagjainak döntő többsége aktív módon, szavalóként volt jelen a rendezvényen. Köszönetet mondott továbbá azoknak, akik anyagi támogatást nyújtottak a programhoz: Margittai Helyi Tanács, Communitas Alapítvány. A köszöntő után először a fiatalok, majd az idősebbek is elmondták, vagy felolvasták kedvenc verseiket/balladáikat. A legeredményesebb szavalókat oklevelekkel és könyvvásárlási utalvánnyal jutalmazták, melyeket a társaság elnöke, illetve alelnöke, Horváth Sándor adott át. A versmondó est kötetlen beszélgetéssel zárult, melyen sor került a Társaság tagjai által termelt borok kóstolgatására is. Természetesen a fiatalok számára gondoskodtak alkoholmentes italról is. A részvevők meghívást kaptak a társaság által rendezett két további szavalóversenyre – Papp Attila Körzeti Szavalóverseny, Istenes Versek Szavalóversenye –, amelyre novemberben, illetve decemberben kerül sor.

Hajas Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!