Bihar hírei

2018.04.17. 08:31

Újabb épülettel bővítik az iskolahálózatot

Az önkormányzat megvásárol egy épületet, amit a Zelk Zoltán Általános Iskola fog használni – erről döntött egyhangúan Érmihályfalva képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

Az önkormányzat megvásárol egy épületet, amit a Zelk Zoltán Általános Iskola fog használni – erről döntött egyhangúan Érmihályfalva képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

A Helyi Tanács legutóbbi ülésének egyik napirendi pontja volt a javaslat: vásárolják meg a Zelk Zoltán Általános Iskola használatára az Ady Endre utca 21. szám alatti épületet. Az ezzel szomszédos ingatlant már évekkel korábban rendbe tette az önkormányzat (az saját tulajdonában van), ott két osztályteremnek, az iskola archívumának és mellékhelyiségeknek lett helyük, az avatót a 2014-es tanévkezdéskor tartották. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: az ötlet az iskola részéről érkezett, mivel üres teremre van szükségük, ahová a könyvtárukat lehetne költöztetni a Köztársaság utca 47. szám alatti iskolaépületükből (közismerten ez a „Voloșeni-iskola”). A teremigény abból adódott, hogy egyre többen igénylik a napközis óvodát, ezért újabb helyeket létesítenének. Az Ady Endre utcai épületre úgy esett a választás, hogy annak van egy olyan félemeleti része, mely alkalmas nemcsak könyvtárnak, de akár olvasóteremnek is, továbbá tulajdonosa (a mostani eladó) korábban vendéglátás célú vállalkozást tervezett, ami nem valósult meg, de a hely étkezdeként is használható.

Egyhangúan

Utóbbit úgy hasznosítják majd, hogy a step by step osztályok ott, saját iskolaépületüktől alig pár méterre fogják elfogyasztani oda szállított ebédjüket, már nem kell az őket kiszolgáló vendéglőig menjenek. Ha az iskolarendszer oda fejlődik, természetesen más osztályokat is kiszolgálhatna az étkező, tette hozzá a polgármester. A tanácsülésen az alkubizottság nevében Krizsán Csaba tanácsos ismertette társaival a részleteket: a bizottság 7 tagja (4 tanácsos, 3 városházi alkalmazott) kézenfekvőnek találta a vásárlást, mivel az általános iskola főépületének szomszédságában lévő, ráadásul nemrégiben felújított, modernizált ingatlanról van szó. Az alku során 373.000 lejben (80 ezer euró) állapodtak meg az eladóval, a név szerinti szavazásnál minden bizottsági tag pártolta a vásárlást, így azt egyöntetűen elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek. Utóbbi tagjai szintén egyhangúan szavaztak igennel.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!