Bihar hírei

2018.04.24. 10:51

Nem volt nyafogás Hegyközszentimrén

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete múlt szombaton is megszervezte – immár családi nappá avanzsált – horgászversenyét, amelyen ez alkalommal hatvankilenc csapat vett részt.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete múlt szombaton is megszervezte – immár családi nappá avanzsált – horgászversenyét, amelyen ez alkalommal hatvankilenc csapat vett részt.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete több mint egy évtizede szervezi meg A Nagy Fogás névre elkeresztelt horgászversenyét a hegyközszentimrei halastavon. A verseny díjátadóján jelen voltak a szövetség elöljárói is: Cseke Attila, Szabó Ödön és Kiss Sándor Elek.

A horgászverseny kapcsán elhangzott beszédek a rendezvény közösségépítő jellegét és ennek fontosságát emelték ki. „A horgászversenyen olyanok is részt vesznek, akik egyéb politikai eseményeken nincsenek jelen” – mondta Szabó Ödön parlamenti képviselő és Cseke Attila szenátor. Kiss Sándor Elek, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke, a verseny ötletgazdája szerint „az idei pecás esemény alkalmával a fogás szempontjából pozitív csúcsot döntött a verseny győztese a 43,6 kilogramm partra csalogatott halmennyiséggel. A tizenkét éve elindított rendezvény az évek alatt családi nappá nőtte ki magát, ugyanis a horgászcsapatok mellett még több százan voltak jelen, gyerekektől idősekig. Nagyon sokat köszönhetünk a szentimrei tó fenntartóinak, a Berettyó-menti Halász- és Horgász-egyesületnek, amelynek tagjai gazdagon telepítettek halat a tóba. Köszönetet szeretnénk mondani ugyanakkor vendéglátóinknak, a szalárdi körzeti RMDSZ-nek és Nagy Miklós körzeti elnöknek”.

A rendezvény napján gyönyörű napsütéses idő volt, ennek is köszönhetően jó közösségi élményt nyújtott a résztvevők, látogatók, érdeklődők számára…

Eredmények

A tizenkettedik horgászverseny/családi nap nyertesei a következők: különdíjban részesült a verseny történetében első alkalommal a Szilágyi Júlia és Moreh Orsolya alkotta nagyszalontai RMDSZ Horgásztesók női csapata. A törpeharcsa kategória győztese a székelyhídi Szík együttese lett: Juhos Sámuel, Sas László összeállításban. A Nagy Fogás kategóriában a verseny legnagyobb halát (egy 8,10 kilogrammos nyurga pontyot) a belényesi Horviteam1 (Horvát Gyula, Horvát József) fogta ki, ám az összetettben ez is csak a harmadik helyhez volt elegendő (16.46 kg). A hat órás megmérettetés végén az ezüstérmet a szentimrei Törpeharcsafogók (Horváth Mihály, Szabó Róbert) együttesének tagjai nyerték meg, akik 42,3 kg halat zsákmányoltak, őket alig valamivel előzték meg, és lettek a verseny győztesei, a Hegyközcsatár színeiben indult Húzz el hal csapat tagjai, azaz Szilágyi Gábor és Dinok József, akik 43,6 kg-ot teljesítettek.

Főző- és kártyaverseny

A főzőverseny legjobbjai, babgulyás kategória: 1. Bihardiószeg, 2. Paptamási, 3. Belényesújlak; hagyományos gulyás kategória: 1. Hegyközpályi, 2. Hodos; különdíj: Szalárd.

A kártyabajnokság legjobbjai: 1. Szebeni Sándor, Szebeni Katalin, 2. Mierluți András, Mierluți György, 3. Balogh Ernesztina, Szabó Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!