Bihar hírei

2017.11.09. 10:28

Idén sem viccelt a Móka Ajkán

A mihályfalvi Móka színjátszó csoport hasonló sikerrel vett részt Ajkán, a XIV. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztiválon, mint két évvel korábban: hat díjjal tértek haza.

A mihályfalvi Móka színjátszó csoport hasonló sikerrel vett részt Ajkán, a XIV. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztiválon, mint két évvel korábban: hat díjjal tértek haza.Pár napja adtuk hírül, hogy újabb, idei ötödik bemutatójával jelentkezett az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport, Molnár Ferenc: Az ördög című darabját állították színre. Tették ezt olyan formában, hogy eleve tudták: ezzel fognak részt venni Ajkán, a XIV. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztiválon, ahol kamaradarabokkal vonultak fel a résztvevők. A fesztivál nem ismeretlen „terep” számukra, de ők sem az ajkai szervezőknek, hiszen korábban Székely Csaba: Bányavirág című drámájával már beseperték ott a a fesztivál nagydíját, a legjobb női, férfi és epizódszereplőnek járó különdíjat, a legjobb előadásért és rendezésért járó jutalmat. Ennek tükrében természetesen nagy várakozással utaztak el az önkormányzat támogatásával újra Ajkára, ahol a Móka az elmúlt szombaton este mutatta be előadását, majd közvetlenül utána a szakmai értékelés következett, melynek során a zsűri, azaz Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója és Komáromi Sándor, a pápai Teleszterion Kulturális Egyesület művészeti vezetője elemezte a tíz csoport produkcióit.

Arany Deszka, másodszor

Az érmellékiek számára idén is jutott elismerés bőven: „A közönség számára egyértelműen a Móka színjátszó csoport volt a favorit, hiszen az első helyet, a legmegtisztelőbb elismerést is megszavazták nekik, vagyis az Arany Deszkát ők vehették át. Ezen felül a legjobb epizódszereplőnek Musteán Sándort, a legjobb női szereplőnek Boros Emőke Blankát, férfi szereplőnek pedig Szabó Jánost választották, akik a győztes csapat társulatának tagjai”, olvasható az ajkaiszo.hu – n, a fesztiválról készült tudósításban. Ezeken felül megkapták a zsűri szakmai fődíját, illetve ezüst minősítést szereztek (arany fokozatot idén nem ítéltek oda). A fesztiválra az ország egész területéről jelentkeztek amatőr színjátszó csoportok (határon túliként a Móka), hogy a megmérettetés mellett találkozzanak, ismerkedjenek, tanuljanak egymástól.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!