Bihar hírei

2017.05.17. 16:31

„Nehéz, de felemelő munka”

Az orvosi asszisztenseket és ápolókat idén is köszöntötték Érmihályfalván, az elmúlt pénteken, amikor az ágazatban dolgozók világnapja volt.

Az orvosi asszisztenseket és ápolókat idén is köszöntötték Érmihályfalván, az elmúlt pénteken, amikor az ágazatban dolgozók világnapja volt.

Az ünnepségre azok voltak hivatalosak, akik a városban dolgoznak vagy dolgoztak orvosi asszisztensként és ápolóként. Az Egészségügyi-Szociális Központban klubtermében Csűri József, a házigazda otthon igazgatója, a szervező Pro Humanitas Egyesület elnökeként köszöntötte a megjelenteket. Nehéz, de felemelő munkának nevezte az asszisztensekét, ápolókét, majd bemutatta az általa vezetett intézmény működését. Karsai Attila alpolgármester korábbi, az egészségügyben szerzett tapasztalatai alapján méltatta az „ünnepeltek” munkáját, amitől „a betegek sokszor csodát várnak”. Az ilyen összejövetel jó alkalom a tapasztalatcserére és ismerkedésre, mondta az alpolgármester, ennek jegyében úgynevezett bemutatkozások következtek.

Bemutatkozás

Pap Laura Márta a vendéglátó intézményt mutatta be, Torda Csilla a témához illő gondolatai mellett azt is elmondta, hogy az általa vezetett bölcsőde 40 férőhelyes (egyelőre), 15 alkalmazottal. Cristea Katalin arról beszélt, hogy két kollégájával egyetemben feladatuk az ARA cipőgyárban (helyben és Szilágysomlyón) adódó sürgősségi esetek ellátása, a kapcsolódó adminisztráció elvégzése. Csűri Ludovika a Conmed családorvosi rendelőt, Sajó Erzsébet és Bereczki Beatrix a Medorest klinikát, Kovács Tímea a Dianaval gyógyszertárt mutatta be. A szavakat tettek követték: Csűri József és Karsai Attila nemcsak virággal, de egy-egy személyre címzett emléklappal is köszöntötte a megjelenteket, majd svédasztal mellett folytatódhatott a kötetlen beszélgetés.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!