Bihar hírei

2016.07.01. 14:34

Erősítették a testvérvárosi kapcsolatot

Hajdúnánás önkormányzatának alkalmazottai látogattak pénteken Érmihályfalvára, ismerkedni testvérvárosukkal. A munkatársak közül még manapság is sokan nehezen értelmezik a "határon túliság" fogalmát, fogalmazott Szólláth Tibor polgármester.

Hajdúnánás önkormányzatának alkalmazottai látogattak pénteken Érmihályfalvára, ismerkedni testvérvárosukkal. A munkatársak közül még manapság is sokan nehezen értelmezik a "határon túliság" fogalmát, fogalmazott Szólláth Tibor polgármester.

Ötvenöt személy vett részt azon a kiránduláson, amit Hajdúnánás városvezetői szerveztek önkormányzatuk alkalmazottainak. Mint dr. Juhász Endre László alpolgármester elmondta: a munkatársak önkéntes alapon vettek részt a kiránduláson, ennek keretében látogattak el a határon átkelve Érmihályfalvára is, hogy aki még nem járt itt, az is ismerkedjen meg valamennyire a testvérvárossal. A városháza előtt Nyakó József polgármester fogadta a vendégeket, ugyanő egy helyi vendéglőben, reggeli közben, mutatta be nekik a várost, röviden kitérve történelmére, jelenére, közigazgatási viszonyaira, kulturális életére. "Próbálunk úgy élni, hogy ne a kesergés legyen a jellemző ránk, hanem a lehetőségeket kihasználva fejlődjünk", összegezte mondanivalóját, hozzáfűzve: a város hat testvértelepülése közül talán a Hajdúnánással fenntartott kapcsolat a leginkább működőképes és ez az a város, mely leginkább példaképünkül szolgálhat. Karsai Attila alpolgármester is többeket a vendégek közül régi ismerősként köszönthetett, ezért is fogalmazott úgy, hogy érezzék magukat úgy, mint akik "hazaérkeztek".

Városnézés

Sokan a munkatársak közül még manapság is nehezen értelmezik a "határon túliság" fogalmát, azért is gondolták úgy, hogy Érmihályfalvát is beiktatják kirándulási programjukba, mondta Szólláth Tibor nánási polgármester. Hozzátette: azért is hasznos lesz nekik megismerkedni a testvérvárosukkal, mert némelyek akár heti rendszerességgel is találkoznak nevével, különböző ügyek intézésekor. A városnézés során a vendégek megnézték a kórház felújított épületét, a Széchenyi téren pedig - fagyizás után - az 56-os emlékműnél álltak meg, illetve a hazaváró Édesanya Szobránál is készült csoportkép. Utolsó állomás a helyi nagy cipőgyár magyarországi vendégek között általában egyre vonzóbb mintaboltja volt, majd a határ felé indultak a buszok: a kirándulók egy Vámospércshez közeli kalandparkban folytatták a kikapcsolódást.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!