Bihar hírei

2015.11.23. 13:22

Mézes reggeli Érsemjénben

Édes meglepetésben részesültek az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai november 20-án, pénteken: Balazsi József polgármester méhész minőségében mézzel kínálta őket.

Édes meglepetésben részesültek az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai november 20-án, pénteken: Balazsi József polgármester méhész minőségében mézzel kínálta őket.

A Fráter Lóránd Művelődési Otthonban összegyűlt tanulókat és pedagógusokat Balázsi József, Érsemjén község polgármestere köszöntötte. Beszédében kifejtette, hogy nem polgármesterként, hanem méhészként szervezte meg az eseményt, amelyik több éves múltra tekint vissza. A „mézes reggeli”-program 8 éve, Szlovéniában kezdődött el és Európa -szerte népszerűvé vált. Magyarországon összesen 509 rendezvény zajlott le „mézes reggeli” megnevezés alatt. A mozgalom célja a mézfogyasztás fontosságára való figyelemfelkeltés. A diákok szórólapokat kaptak, melyekben fel voltak tüntetve a méz jótékony hatásai mint például: antiszeptikus, vértisztító, vérkeringést serkentő, vérnyomás csökkentő. A polgármester saját tapasztalatait is megosztotta a fiatal hallgatósággal, beszámolt a méhészettel kapcsolatos élményekről és nehézségekről is.

Öt mézfajta

Az esemény várva várt pillanata a kóstoló volt: 5 mézfajtát kínált a gyermekeknek: hárs-, akác-, vegyesvirág-, repce- és havasimézet. A diákok kekszet is kaptak és kezdődhetett a kóstoló. A teremben megterített asztalnál a tanulók megkóstolhatták a finomabbnál finomabb mézfajtákat, ebben a polgármester és a jelenlévő pedagógusok is segítségükre voltak. A felkínált ízek közül a gyermekek megtalálták a számukra legfinomabbat, így mindenki elégedetten fogyaszthatta „mézes reggelijét”.

Szakál Tímea tanárnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!