Bihar hírei

2015.10.20. 12:28

Népdalénekes diákjaink az Őszirózsa döntőjében

Az elmúlt hét végén tartották meg a Temes megyei Újszentesen a VII.Őszirózsa Országos Népdalvetélkedő döntőjét, melyen megyénket 10 diák képviselte, helyezéseket, különdíjakat és dicséreteket szerezve.

Az elmúlt hét végén tartották meg a Temes megyei Újszentesen a VII.Őszirózsa Országos Népdalvetélkedő döntőjét, melyen megyénket 10 diák képviselte, helyezéseket, különdíjakat és dicséreteket szerezve.A VII. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedő döntőjét idén is helyi és megyei szintű elődöntők előzték meg, melyek eredményeként Bihar megyéből 13 diák szerzett jogot a hagyományosan a Temes megyei Újszenetesen rendezett döntőn való részvételre. Egészségügyi okokból hárman nem tudtak elutazni az elmúlt hét végén tartott eseményre, így a 14 megyéből érkezett 131 gyerek között ők tízen voltak ott: Bacsó Eszter (Paptamási), Imre Kamilla (Nv. Lorántffy Zs. Gimnázium), Miklós Anna Erzsébet és Makai-Dimény Anna (Nv., Szacsvay I. Iskola), Rejtő Dóra Adrienn (Nv. Szt. László Gimnázium), Szőllősi Orsolya (Margitta), Baranyi Tünde (Nv. Ady Endre Líceum), Kardos Nikolett, Darabont Gréta és Darabont Panna (Érmihályfalva). A gyerekeket Darabont Aliz érmihályfalvi zenetanárnő kísérte el, a zsűriben Béres Csilla, a nagyváradi Művészeti Líceum énektanárnője képviselte megyénket.

Eredmények

A verseny négy kategóriában zajlott - előkészítő-I.-II. osztályosok; III.-IV. osztályosok; V.-VI. osztályosok; VII.-VIII. osztályosok - diákjainknak a következő eredményeket sikerült elérni:

- előkészítő-I.-II. osztály: Imre Kamilla (I. oszt.)- dicséret (felkészítő Miklós Papp Zsuzsanna)

- III.-IV. osztály: Miklós Anna Erzsébet (IV. oszt.) – I. hely (felkészítő Miklós Papp Zsuzsanna)

Darabont Gréta (IV. oszt.) — dicséret (felkészítők Molnár Lilla, Kádár Zsuzsanna)

- V.-VI. osztály: Darabont Panna (VI. oszt.) - a Szentegyházi Gyermekfilharmónia különdíja (felkészítő Darabont Aliz)

- VII.-VIII. osztály: Baranyi Tünde (VII. oszt.) - III. hely, illetve a Romániai Dalos Szövetség és a Vass Lajos Népzenei Szövetség (Magyarország) különdíjai (felkészítő Miklós Papp Zsuzsanna).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!