Bihar hírei

2015.06.18. 11:46

Felejthetetlen gyereknap Érsemjénben

Érsemjénben rendhagyó módon a gyermeknapot a tanév utolsó hetében tartjuk, mikor már a pihenés és a nyár hangulata tanárt is, diákot is megérint. Ilyenkor lehet felszabadultan kikapcsolódni, élvezni az együtt töltött utolsó iskolai napokat.

Érsemjénben rendhagyó módon a gyermeknapot a tanév utolsó hetében tartjuk, mikor már a pihenés és a nyár hangulata tanárt is, diákot is megérint. Ilyenkor lehet felszabadultan kikapcsolódni, élvezni az együtt töltött utolsó iskolai napokat.

Harmadik éve, hogy a Kazinczy Ferenc Általános Iskola pedagógusai egy jótékonysági est keretében támogatókat keresnek egy minél gazdagabb gyermeknap megrendezéséhez. Idén sem volt ez másként: május 22-én szerveztük az Együtt a gyermekekért című jótékonysági estet, az ott összegyűlt adományokból pedig június 16-17-én rendeztük meg a gyermeknapot. Az első napon érkezett hozzánk Hódmezővásárhelyről az Európa Gyermekszínház, a gyerekek megnézhették a Makrancka királykisasszony című mesejátékot, amely nagy sikert aratott az ovisok és a kisiskolások körében.

Bohóc Debrecenből

Másnap az események két helyszínen zajlottak, két korcsoportra osztva ezzel a gyereksereget. Az óvodások és a kisiskolások a sportcsarnokban és az ovi udvarán, a felső tagozatosok az iskola udvarán szórakoztak. A kicsikhez először Gyuri bohóc érkezett meg Debrecenből, aki sok-sok lufi-kardot, s mindenféle más figurát hajtogatott. Ezt követően szintén a debreceni Tompeti és Barátai elnevezésű „játszótéri zenekar” élőzenés, interaktív koncertje teremtett nagyszerű, igazi gyereknapi hangulatot. Egy játszóház és egy ugrálóvár is várta a legkisebbeket, akik izgatottan tolongtak, hogy mindent kipróbálhassanak. Mindeközben az iskola udvarán a nagyobbaknak fegyverbemutatót tartottak az érmihályfalvi Warthog’s airsoft csoport tagjai, a gyerekek megnézhették és ki is próbálhatták a fegyvereket.

Ugrálóvár kicsiknek, nagyoknak

A fegyverbemutatót koncert követte: a szintén érmihályfalvi Playtime együttes fergeteges hangulatot varázsolt az iskolaudvarra. Tanárok, diákok együtt szórakoztak, tapsoltak, buliztak. Itt is volt ugrálóvár, amit a nagyobbak ugyanúgy élveztek, mint a kisebbek. A helyi pékségnek köszönhetően iskolánk és óvodánk minden diákja nagyon finom péksüteményt tízóraizhatott. Ilyen gazdag és csodás gyermeknap nem jöhetett volna létre iskolánkban, ha nincsenek azok a jószándékú és segítőkész emberek, akik mindezt anyagilag támogatták. Köszönet érte minden kisgyermek nevében, akiknek sikerült mosolyt varázsolni az arcára.

Vanyó-Kecskés Éva Andrea tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!