Bihar hírei

2015.05.24. 11:50

Harmadik jótékonysági est a semjéni iskolában

Jó hangulatú, kellemes élményt nyújtó jótékonysági estet rendezett pénteken este a helyi kultúrházban az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola. A község minden településének diákjai felléptek.

Jó hangulatú, kellemes élményt nyújtó jótékonysági estet rendezett pénteken este a helyi kultúrházban az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola. A község minden településének diákjai felléptek.

Az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola most harmadjára szervezett jótékonysági estet, illetve előadást, melyre nem csak a színpadra lépett gyerekek hozzátartozóit várták, de az intézménnyel kapcsolatban lévő vállalkozókat, intézmények vezetőit, egyszóval mindazokat, akik hozzá tudnak járulni a cél eléréséhez: az adományok által egy újabb emlékezetes gyereknapot tudjanak tartani. Ahhoz, hogy kapjanak, először adtak. Egyrészt a kultúrház előterében már süteményeket, illetve a gyerekek kézműves alkotásait lehetett megvásárolni, másrészt egy erre az alkalomra készült dobozba adományokat lehetett tenni. A nézőteret zsúfolásig megtöltő publikumot elsőként Nagy Mirela igazgatónő köszöntötte, egyebek mellett kifejtve, hogy az oktatás egyik módja a példamutatás, ez a rendezvény pedig egy példa a közösségépítésre. Az igazgatónő köszönetet mondott kollégáinak a gyerekek felkészítéséért, ugyanezt tette Balazsi József polgármester, méltatva a pedagógusok és a szülők példás hozzáállását.

Adtak, hogy kaphassanak

Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ megyei ügyvezető-helyettese az "adok valamit, hogy kaphassak" - pedagógiai módszert emelte ki, annak kapcsán, hogy a gyerekek előbb műsort ajándékoznak azoknak, akik a gyereknapi ünnepségüket támogatják. Mindezek után következtek a produkciók, melynek során a semjéni, a seléndi és a kenézi gyerekek is reflektorfénybe álltak. Túlnyomórészt zenés-táncos előadásokat láttunk magyar és román zenékre egyaránt, melyek üzenetük szerint váltakozva lendületesek, meghatóak, kedvesek voltak. Ha néhányat mégis kiemelnénk, megható volt a Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam című számát éneklő szülői kórus, impozáns látvány volt az I.-IV. osztályosok - mintegy 100 gyerek - közös énekkara, nem is beszélve arról, hogy Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni -ját énekelték, végül pedig a diákok nagy ovációja fogadta a tanárok kórusát , akik egy kicsit átírt szöveggel énekelték a Rómeó és Júlia musical slágerét: "Lehetsz király, hiába vagy / A mosolyod úgyis az arcodra fagy! / Tanárnak lenni, az mámorító / Csak mi tudjuk azt, mi az igazi jó!"

Példás kezdeményezés

A közel kétórás műsor után köszöntötte a semjénieket a közben megérkezett Cseke Attila képviselő, példaértékűnek nevezve az iskola és az önkormányzat hagyománnyá váló kezdeményezését. Következett a nem különben jó hangulatú árverés, melyen a gyereknap potenciális támogatói egyebek mellett erre az alkalomra felajánlott festményekre, használati és dísztárgyakra, könyvekre, kézimunkákra licitálhattak. Ha a jótékonysági esthez hasonló sikere lesz a gyereknapnak is, akkor a szervezők idén sem dolgoztak hiába.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!