Bihar hírei

2015.03.19. 17:43

Bihar harcolni fog

Bihar község nem óhajtja az együttműködést az Aparegioval, és a végsőkig harcolni fog saját érdekeiért, nyilatkozta szerkesztőségünknek Nagy Gizella polgármester.

Bihar község nem óhajtja az együttműködést az Aparegioval, és a végsőkig harcolni fog saját érdekeiért, nyilatkozta szerkesztőségünknek Nagy Gizella polgármester.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Nagyvárad és egy sor környékbeli település víz- és csatornahálózatának kiépítésére létrehozott társulásból Bihar község szabadulni kíván, a minap ellenben 1.075.709 lej kifizetésére szóló határozat született ellenükben. A médiában szétfutott hírre lapunkban reagált Nagy Gizella. Bihar község polgármestere felelevenítette: már legalább nyolc perük volt az ügyben, többségét meg is nyerték, ám ezekkel egyszer sem hivalkodtak a sajtóban. Most arról van szó, hogy már a kilépési szándék kinyilatkoztatását követően jóval készíttettek a projekt vezetői egy, Bihar vízhálózatára és csatornázására vonatkozó megvalósithatósági tervet, amit a helyiek nem kértek. Ennek árát kívánják most behajtani rajtuk. Nagy Gizella természetesnek nevezte, hogy a közzétett döntés ellen fellebbezni fognak. Azt is kifogásolta, hogy a kollégája, Ilie Bolojan nagyváradi polgármester a szóban forgó határozatot mintegy fenyegetésként használja mások irányába. A polgármester asszony leszögezte: akkor is harcolni fog a község érdekeiért a végsőkig, ha annak akár személyét érintő negatív következményei lesznek.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!