Bihar hírei

2014.05.20. 12:57

Átadták a magyarkéci út felújított szakaszát

Hétfőn este átadták a forgalomnak a magyarkéci út 2,8 km hosszúságú, 4 m szélességű aszfaltköpennyel ellátott szakaszát. Nagy szükség volt erre a beruházásra, mivel a főúttól a faluig terjedő szakasz - 6 km - elég elhanyagolt állapotban volt.

Hétfőn este átadták a forgalomnak a magyarkéci út 2,8 km hosszúságú, 4 m szélességű aszfaltköpennyel ellátott szakaszát. Nagy szükség volt erre a beruházásra, mivel a főúttól a faluig terjedő szakasz - 6 km - elég elhanyagolt állapotban volt.

Régi óhaja a "kistestvérnek", hogy járható út kösse össze a várossal. Ez, a falu előtti legrosszabb szakaszon (1,4 km hosszúságú, 3m szélességű), az elmúlt években Cseke Attila lobbyjának következtében meg is valósult, de ez csak részmegoldás volt. A helybéliek hálájuk jeléül, egymás között, ezt a részt "Cseke útnak" nevezik. Most folytatták az aszfaltköpenyt a jó szakasztól a főút felé haladva, így jelenleg összességében már 4,2 km - es távon lehet aszfaltos úton közlekedni. A mostani beruházás összértéke 600 000 lej, melyből 400 000 - et a helyi költségvetés biztosított, a fennmaradó összeget a megye biztosította RMDSZ lobbynak köszönhetően, mondta Pocsaly Zoltán polgármester. A fennmaradó 1,8 km hosszúságú szakasz jelenleg elfogadható állapotban van és, mint a polgármester fogalmazott "pénzhez egy hétre" azt is felújítják majd. A munkálatok előtt egyeztettek a kéci lakosokkal, arról, hogy rövidebb távon 4 m szélességben, vagy hosszabb távon 3 m szélességben aszfaltozzanak. A helyiek az első változatot pártfogolták. Az aszfalt melletti részt tömörített kavicsággyal egészítették ki, így a felújított szakaszokon már nyugodtan elfér két jármű egymás mellett. Azelőtt valamelyiknek félre kellett állnia, ami igencsak lassította, nehezítette a forgalmat. A munkálatokat folyamatos rendszerességgel ellenőrizte maga a polgármester és Magyarkéc RMDSZ elnöke, Borsi Ernő. Az avatóünnepségen jelen volt Sógor Csaba EP képviselőjelölt, Cseke Attila országgyűlési képviselő, a város polgármestere és alpolgármestere, a RMDSZ és a Helyi Tanács képviselői, valamint az intézményvezetők. Természetesen szép számban ott voltak az út valódi haszonélvezői, a település lakosai is. Elsőként Bradács Alíz körzeti RMDSZ elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd Sógor Csaba, Cseke Attila, Pocsaly Zoltán, Árkosi Antal és Borsi Ernő mondott ünnepi beszédet. Valamennyinek a vezérfonala a köszönet, az elismerés és a szavazásra való buzdítás volt. Az avatószalagot Sógor Csaba,Cseke Attila, Pocsaly Zoltán, Lazăr Ioan és Borsi Ernő vágták át.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!