ERDON Helyi hírek

2008.09.05. 12:00

Ingyenes tanszercsomag gyerekeknek

<p>Bihar megye - Ebben a tanévben is biztosít ingyenes tanszercsomagot a Bihar megyei Tanfelügyelőség azoknak az I.-VIII. osztályos diákoknak, akik családjában az egy főre eső átlagjövedelem kevesebb, mint a minimálbér 50%-a. A csomagokról Raluca Serest, a beszerzéssel foglalkozó személyt faggattuk.</p>

Megtudtuk: két évvel ezelőtig a beszerzést a tanügyminisztérium végezte. Idén már második éve, hogy a beszerzéssel és a rendeléssel is a megyei tanfelügyelőségek foglalkoznak, a minisztérium csak jóváhagyja az árakat. Négy féle csomagot készítenek. Külön kapnak az I. és a VIII. osztályosok, illetve azonos felszerelést kapnak a II.-IV. és az V.-VII. osztályosok. Az elemi osztályosok csomagjának értéke 25 lej lesz, míg az általános iskolás osztályok 30 lej értékben kapnak felszerelést. A szerződést a szállítókkal már alá is írták, még júliusban.

Hozzávetőlegesen 17.920 igénylőre számítanak. Ennek megfelelően 2570 csomagot rendeltek az I. osztály számára, 7006 csomagot a II.-IV. osztálynak, 6514 csomagot fognak szétosztani az V.-VII. osztályosok között, 1830-at pedig a VIII.-oknak adnak. Újdonságnak számít, hogy, míg tavaly a tanfelügyelőségre érkeztek a csomagok, most 9 iskolaközpontba szállítják őket, majd az iskolák igénylése után onnan szállítják tovább a kedvezményezettekhez.

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!