ERDON Országos hírek

2011.06.10. 14:20

Elfogták a kecsketolvajt, a nyáj nagyobb része megkerült

<p>Elfogták azt a férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy egész nyájra való kecskét lopott el a hét elején Izsák határában, egy farmról; a romániai fiatalember korábban a tanyán, annak budapesti tulajdonosánál dolgozott – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.</p>

 

A bűncselekményt keddre virradó éjszaka követte el az akkor még ismeretlen tettes, aki összesen 53 nőstény kecskét lopott el a Gedeon dűlőben lévő tanyáról. A tolvaj a nyitott kapun át jutott be az ingatlan területén működő kecskefarm egyik istállójába.

    Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint az egykor a farmon dolgozott román állampolgárt - személyleírás alapján - csütörtökön Izsák központjában igazoltatták a rendőrök, majd a kihallgatása után őrizetbe vették. A 22 éves férfi azt vallotta, hogy 34 kecskét, darabonként négyezer forintért, eladott egy jóhiszemű szabadszállási gazdálkodónak.

    A sértetlenül visszaszolgáltatott kecskékkel a tulajdonos mintegy 1,8 millió forintos veszteségéből bő egymillió forintnyi megtérült. A többi állat hollétéről a gyanúsított eddig nem nyilatkozott – mondta a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!