ERDON Helyi hírek

2010.05.16. 16:20

III. Hegyközújlaki Majális

<p>Bihar megye - Immár harmadik alakalommal került megrendezésre a hegyközújlaki majális, a hegyközpályi községi RMDSZ szervezésében. A Szilvásdomb lábainál kialakított terület nagyszerű megoldásnak bizonyult, hiszen több száz szórakozni és kikapcsolódni vágyó személy igényeinek megfelelő teret biztosít.</p>

A kora délelőtti órákban már nagy volt a sürgés – forgás, hiszen egyesek készülődtek a bogrács gulyás főzéshez , mások pedig a focipályát igazgatták a nagy megmérettetésre.

Alig dél multával a zuhogó eső sem riasztotta vissza a foci kedvelőket, hiszen ennek ellenére befejezték a bajnokságot a benevezett három csapat között, az így kialakult helyezések a következők: I. Hegyközszáldobágy-i Fenegyerekek, II. Hegyközpály-i Hunka-Punki csapata, III. Hegyközújlak-i Öregfiúk.

Az eső bosszúságot okozott a nyolc bogrács gulyás főzőknek is hiszen kialudt a tűz a zuhogó esőtől, ennek ellenére időben elkészültek a finom ételek hiszen mindenkit megkínáltak belőle, főleg a fellépőket. Volt aki ötven literes bográcsban főzött.

A délutáni eső sem riasztotta vissza a szórakozni vágyókat, sokan voltak a szépen kialakított helyszínen.

A délutáni programok sztárjai a hegyközújlaki óvodások és iskolások voltak , akiknek nem volt szokatlan a helyszín és a színpad, hiszen ők a hazai közönség , anyukák, nagyszülők, ismerősök között mutathatták be a nagyon szép kivitelezésű műsorukat a hegyközújlaki tantestület irányításával.

A hegyközpályi majorett táncosok, Imre Juliánna óvónő betanításával, egy jól koreografált előadást mutattak be, hiszen olyan elemeket tartalmazott, amelyeket nagyobbaknál lehet látni, a közönség hatalmas tapssal jutalmazta őket.

A hivatalos megnyitó ugyan elmaradt de Somogyi Lajos polgármester elmondása szerint „… még ezekben a nehéz időkben, amikor a nagy gazdasági válság ide is eljutott szükségük van az embereknek a kikapcsolódásra, egy kis örömöt vinni a nehéz fáradságos hétköznapi életbe, hogy annál nagyobb kedvel és örömmel folytathassuk mindazt amit elkezdtünk…." – mondta a polgármester.

A tavasz és a munka ünnepén jelen volt a magyarországi testvértelepülés, Hosszúpályi küldöttsége is Berényi András polgármester vezetésével akik láthatóan jól érezték magukat a romániai testvéreikkel.

A délutáni szórakoztatók közt volt a hegyközpályi három táncos lány a Pay Girls akik a színpad elé vonzották a közönséget.

A nóta kedvelők szórakoztatására Molnár Júlia művésznő egy nagyon szép és érdekes nótacsokorral készült, nem is maradt el a jutalma, hiszen a közkedvelt nótákat a közönség együtt énekelte a művésznővel.

Már alkonyodott , amikor megérkezett a paptamási Mohácsi Brigitta. Most is mint máskor egy nagyszerű koncertet mutatott be, hiszen a legújabb hang és fény tehnika korszakában az ezért felelős cég kitűnően alkalmazta ezeket, kihasználva a sztárvendégek sikereit is egyben.

Őt követte a magyarországi sztárvendég Baby Gabi most is mint máskor fergeteges koncertet mutatott be a közönségnek.

A koncertet követően a rendezők úgy vélték zöld utat engednek a tüzijátéknak, a gyönyörű színes , sok elemet tartalmazó tüzijáték a hegyközújlaki völgyben még szebb volt sokak csodálkozására, majd hajnalig tartó szabadtéri diszkót tartottak.

Az egész rendezvény sorozatot nagy profizmussal vezette Kecskés Mónika aki a Partium rádió kitűnő műsorvezetője.

A rendezvény közbiztonságát a helyi és szomszédos rendőrs munkatársai illetve a nagyváradi csendőrség munkatársai biztosították, amely esemény mentesen zajlott le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!