Győzelem

2020.09.17. 09:37

Az álmok kapujában a Ferencváros

A magyar bajnok hazai pályán 2-1-re legyőzte a Dinamo Zagrebet a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában.

Forrás:  fradi.hu

Jósa Attila

Villámrajtot vett a Ferencváros a csütörtök esti mérkőzésen, a második percben Tokmac futott el a bal oldalon, majd emelt középre, ahol Lovrencsics Orsicot megelőzve a bal alsó sarokba lőtt. Nem váratott sokáig magára a horvátok válasza: a 23. percben egy szöglet után Ademi csúsztatása a hazaiak szélsőjét, Uzunit érintve pattant Dibusz kapujába. A gyors pengeváltást követően érezhetően a biztonságra rendezkedett be mindkét csapat, így különösebb izgalmak nélkül zajlottak az események egészen a 65. percig, amikor egy védelmi hiba után az est addigi negatív főszereplője, Uzuni csapott le a labdára a horvát térfél közepén, majd 18 méterről laposan helyezett Livakovic kapus mellett a hálóba. A bekapott gól után mindent egy lapra feltéve rohamoztak a horvátok, de az FTC védelme megingathatatlannak tűnt, így az öt perces ráadást követően eldőlt, hogy a magyar bajnok idén mindenképpen ott lesz valamelyik kupasorozat főtábláján. Hogy ez pontosan melyik sorozat lesz, az a norvég Molde ellen fog eldőlni a BL play-off körében, az eddigiekkel ellentétben, két mérkőzésen.

További eredmények: Omonia Nicosia – Crvena Zvezda 1-1 (11-esekkel: 4-2), Maccabi Tel-Aviv – Dinamo Breszt 1-0, Quarabag – Molde 0-0 (11-esekkel: 5-6), Midtjylland – Young Boys 3-0.

Borítóképen: Lovrencsics Gergő (jobbra) korai sérülése ellenére is a mérkőzés egyik hőse lett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!