Választás

2024.06.14. 16:47

Szeptemberben lesz az államelnök-választás

Illusztráció

Agerpres

Szeptemberben tartják az államelnök-választást, ahogyan arról már megállapodás született a koalícióban - jelentette ki pénteken a miniszterelnök.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsának ülését követő nyilatkozatában Marcel Ciolacu leszögezte, már az európai parlamenti és a helyhatósági választások összevonásának bejelentése előtt megállapodtak a koalícióban arról, hogy szeptemberben lesz az elnökválasztás, és ehhez tartják magukat. Hozzátette, azért ragaszkodott ahhoz, hogy a választások összevonásának bejelentése előtt állapodjanak meg az idei választási menetrendről, mert miniszterelnökként nem dönthet pártérdekek szerint a választási időpontok módosításáról. Az akkori döntés szerint az államelnök-választás két fordulóját szeptember 15-én és 29-én, a parlamenti választást pedig december 8-án tartják - szögezte le.
Ciolacu hangsúlyozta, akár közös államfőjelöltet indítanak a Nemzeti Liberális Párttal, akár külön-külön indulnak, a szociáldemokratáknak lesz jelöltjük az elnökválasztáson. A pártelnök hozzátette, a PSD államfőjelöltjének személyéről a július eleji kongresszuson döntenek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában