Ítélet

2024.05.17. 12:12

Házi őrizetbe helyezték azt az orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett egy páciense hasüregében

Illusztráció

Agerpres

Házi őrizetbe helyezték azt az orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett egy dragomireşti-i nő hasüregében, ami a páciens halálához vezetett - tájékoztatott pénteken a Dâmboviţa megyei rendőrség.
A közlemény szerint a 69 éves voluntari-i orvos az egyik bukaresti kórház sebésze. A férfit szerdán őrizetbe vették, csütörtökön pedig házi őrizetbe helyezte a târgoviştei ügyészség. Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult büntetőeljárás.
A rendőrség szerdán két házkutatást végzett, egyet a férfi bukaresti munkahelyén, egyet pedig egy a lakásán, amelyek során lefoglaltak egy mobiltelefont és több dokumentumot, amelyeket bizonyítékként kívánnak felhasználni a büntetőeljárásban.
A rendőrség tájékoztatása szerint az eset 2022. december 5-én történt. Az orvos hastájéki műtétet végzett el egy 73 éves női betegen, és a hasüregében felejtett egy kötszerdarabot. Az idegen tárgy fertőzést okozott, ami a páciens halálához vezetett - közölték a nyomozók. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában