Vádemelés

2024.04.19. 14:56

Vádat emelt a DIICOT Mihai Chirica iaşi-i polgármester ellen

Illusztráció

Agerpres

Vádat emelt a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Mihai Chirica iaşi-i polgármester ellen az ügyészek szerint illegálisan kibocsátott építkezési engedélyekkel kapcsolatos ügyben.
Összesen 26 személyt állított bíróság elé a DIICOT az ügyben, köztük a iaşi-i polgármesteri hivatal és a helyi rendőrség több alkalmazottját, illetve Cristin Zămosteanu üzletember családjának több tagját. Vádat emeltek továbbá a város jelenlegi és egyik volt főépítésze, valamint a polgármesteri hivatal jogi osztályának vezetője ellen is.
A DIICOT nem adott ki közleményt a vádemelésről, a romániai bíróságok portáljának adatai szerint azonban pénteken iktatták az ügyet a iaşi-i ítélőtáblánál.
A vádhatóság korábbi tájékoztatásai szerint bűnszervezet létrehozása, hivatali visszaélés, hivatali hatáskör túllépése, sikkasztás, pénzmosás, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás, magánokirat-hamisítás és hamisított okirat tudatos felhasználásának gyanújával vizsgálódtak az ügyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában