Akció

2024.04.04. 17:51

Mintegy 3,2 kilogramm kábítószert foglaltak le a hatóságok

Illusztráció

Forrás: Facebook/Politia Română

Agerpres

Mintegy 3,2 kilogramm és 218 dózis kábítószert foglaltak le a rendőrök és az ügyészek a szerdán végzett több mint 230 házkutatás során - közölte csütörtökön a Román Rendőrség.
Az ország több megyéjében összesen 232 házkutatást tartott szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a román rendőrség munkatársaival közösen. A nagyszabású akció célja emberkereskedelemre, kábítószer-kereskedelemre, valamint informatikai bűnözésre szakosodott bűnszervezetek felszámolása volt. A házkutatások során több mint 40 ügyben indított büntetőeljáráshoz gyűjtöttek bizonyítékot, és 223 személyt állítottak elő.

A tájékoztatás szerint a kábítószerek mellett lefoglaltak még 148 mobiltelefont, 30 SIM-kártyát, tíz laptopot, három táblagépet, 11 bankkártyát, 109 adathordozót, három nem halálos fegyvert, valamint egyéb tárgyi bizonyítékokat.
Tizenöt akció gyermekpornográfiával és gyermekkereskedelemmel gyanúsított személyeket érintett. A hatóságoknak sikerült megmenteniük kilenc kiskorút, többen közülük közeli hozzátartozóik visszaéléseinek az áldozatai voltak - közölte a rendőrség. Az előállított személyek közül 91-et 24 órára őrizetbe vettek, kilencen hatósági felügyelet alá kerültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában