Autópálya

2024.03.22. 13:17

Grindeanu szerint az A7-es sztráda négy szakasza év végéig elkészülhet

Forrás: Ziarul de Bacău

Agerpres

Sorin Grindeanu pénteken kijelentette, hogy az A7-es (moldvai) autópálya 13 szakasza közül négy 2024 végéig elkészülhet.
A szállításügyi miniszter az Adjud környékén zajló sztrádaépítési munkálatokat látogatta meg a kormányfővel közösen pénteken, itt nyilatkozott az újságíróknak, rámutatva, hogy az autópálya mind a 13 szakaszán zajlanak már az építési munkálatok.
Grindeanu szerint a Ploieşti és Buzău közötti első két szakasz, illetve a Buzău és Focşani közötti első és negyedik szakasz a szerződésekbe foglalt határidő értelmében év vége előtt elkészül.
Véleménye szerint azonban több más szakaszon is nagyon jól haladnak a munkálatok, a román kivitelező a kiszabott határidőnél hamarabb is végezhet a munkával.
A Ploieşti és Buzău közötti első és második szakaszon a munkálatok 55, illetve 60 százalékban készültek már el, ami azt jelenti, hogy gyorsabban haladnak a tervezettnél - mondta.
A Buzău és Focşani közötti szakaszokon 30 és 50 százalék között teljesítették az építkezési tervet, ami a miniszter szerint reményt ad arra, hogy év végére, tehát a határidőnél hamarabb átadják ezeket a szakaszokat is.
Marcel Ciolacu kormányfő hangsúlyozta, minden adott ahhoz, hogy az A7-es sztrádából 148 kilométert még ebben az évben átadjanak a forgalomnak.
'Ha a vállalkozó ilyen ütemben folytatja, év végéig mintegy 148 kilométer sztrádát adunk át a forgalomnak, ami rendkívül jó hír' - mondta Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában