Pénzügy

2024.03.05. 09:33

Ciolacu: Nem kell jövőre a bérek progresszív adóztatására számítani

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő hétfő este kijelentette, hogy nem kell jövőre a bérek progresszív adóztatására számítani.
Az Antena 3-nak nyilatkozva a miniszterelnök Alin Andrieş pénzügyi államtitkárnak arra a korábbi nyilatkozatára reagált, miszerint a pénzügyminisztérium a progresszív adózás bevezetését előkészítő számításokat végez.
Ciolacu elmondta, hogy a progresszív adózás híve ugyan, de ezt az intézkedést nem a fizetésekre kellene alkalmazni, mert Romániában nagyok a munkabér adóterhei, inkább a több forrásból származó jövedelmeket kellene célozni. 'Bárhol a világon a több forrásból származó jövedelmek összeadódnak, és egy adott összeg fölött plusz adót kell utánuk fizetni. Ez a tőkének egy fajta megadóztatása' - magyarázta. Hozzátette, hogy a tőke progresszív megadóztatását helyesnek tartaná, és egy adóreformra mindenképp szükség van.
A kormányfő megjegyezte azt is, hogy az adóreformot nem egy pénzügyi államtitkárra fogják bízni, mert egy ilyen intézkedéscsomag megvitatása legalább fél évet igényel. Emlékeztetett arra, hogy az adóreform az országos helyreállítási terven is szerepel, és a hatásait várhatóan 2026-ban fogja kifejteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában