Módosítás

2024.03.14. 14:00

Ciolacu: A kormány jóváhagyja a PNRR-beruházások többéves költségvetésének módosításait

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Csütörtöki ülésén a kormány jóváhagyja az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok és beruházások többéves költségvetésének módosításait - jelentette be a kormányülés elején Marcel Ciolacu. A miniszterelnök szerint az intézkedés célja az, hogy a pénzösszegek minél kevesebbet időzzenek a román állam számláin, és a beruházások mielőbb elkezdődjenek.
Adrian Câciu európai projektekért felelős miniszter elmondta, hogy a módosítások többek között a PNRR RePowerEU-fejezetébe foglalt beruházásainak a költségvetését érintik. Kiemelte, hogy a fejezetben előirányzott 1,4 milliárd euróból összesen 1,2 milliárd euró támogatást biztosítanak a romániai háztartásoknak idén napelemek telepítésére és a lakások energiahatékonyságának növelésére. Azt is hangsúlyozta, hogy a RePowerEU-alapok újraelosztása révén a mezőgazdaság először juthat pénzhez a PNRR-n keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában