IGPR

2024.02.18. 10:48

Egy hét alatt több mint 700 SIS-jelzés hatálya alatt álló személyt azonosítottak a rendőrök

Illusztráció

Agerpres

A február 9-15. közötti héten a román rendőrök és schengeni partnereik feltartóztattak 723 személyt, illetve lefoglaltak 15 járművet és 24 okmányt, amelyekre a Schengeni Információs Rendszer (SIS) figyelmeztető jelzése volt érvényben.
A Román Rendőrség (IGPR) vasárnapi közleménye szerint a SIRENE irodák közötti információcserének köszönhetően Románia területén 514 olyan személyt azonosítottak, akik figyelmeztető jelzéssel szerepeltek a Schengeni Információs Rendszerben (SIS).
A közlemény szerint a rendőrök 27 európai elfogatóparancsot hajtottak végre, és 71 olyan személyt tartóztattak fel, akiknek a tagállamok megtagadták a belépését schengeni területre. Emellett őrizetbe vettek 203 személyt, akik ellen büntetőeljárás van folyamatban, és azonosítottak hat eltűntnek nyilvánított személyt is.
Románia területén 24 okmányt és 15 járművet foglaltak le, amelyeket valamely schengeni tagállam hatóságai akartak lefoglalni vagy bizonyítékként használni büntetőeljárások keretében. A SIRENE-irodán keresztül történő információcserének köszönhetően a szóban forgó időszakban a román hatóságok által körözött 209 személyt azonosítottak a partnerországok területén.
Közülük 24 személyt a román rendőrség európai elfogatóparancs alapján keresett, 21-nek a tagállamok megtagadták a belépését schengeni területre, további 21 személyt büntetőeljárásban való érintettségük miatt köröztek, nyolcat pedig a román hatóságok korábban eltűntnek nyilvánítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában