Támogatás

2024.02.10. 11:11

Az Európai Bizottság jóváhagyta a mezőgazdasági termelőknek szánt román állami támogatást

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta, hogy a román állam összesen 241 millió euró, azaz 1,2 milliárd lej értékű támogatást nyújtson a mezőgazdasági termelőknek az orosz-ukrán háborúval összefüggésben. A programot a 2022. március 23-án elfogadott, majd 2022. július 20-án és október 28-án módosított, az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes válságkeret alapján hagyták jóvá. A program keretében nyújtott közvetlen támogatás összege nem haladhatja meg a 280 ezer eurót kedvezményezettenként. A támogatásra olyan növénytermesztők jogosultak, akiknek súlyos likviditási problémáik adódtak az ukrajnai háború előidézte piaci nehézségek miatt.
Az EB jóváhagyott pénteken egy 56 millió eurós (278,6 millió lejes) román programot is, amelynek keretében a sertés- és baromfiágazat számára nyújtanak majd állami támogatást. Ennek felső határa szintén 280 ezer euró kedvezményezettenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában