Mentőakció

2024.02.12. 09:42

A hegyimentők mentettek meg két ukrán férfit a Máramarosi-havasokban

Forrás: Facebook/Salvamont Maramures

Agerpres

A hegyimentők és határrendészek megtaláltak két Ukrajnából a Máramarosi-havasokon keresztül, Ruszpojána (Poienile de sub Munte) település környékén átszökött ukrán férfit, akik az 112-es segélyhívó számon kértek segítséget a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka.
Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont igazgatója hétfőn elmondta, hogy mintegy 6 és fél órás keresés után a hegyimentők hétfő reggel megtalálták a két ukrán férfit. A hegyimentők élelmet és vizet vittek magukkal, mivel a segélykéréskor a két férfi tudatta, hogy megfelelően fel vannak szerelkezve, de élelmük nincs, vizük is kevés. Benga szerint a bevetésen a ruszpojánai határrendészet rendőrei is részt vettek. A 40 és a 42 éves ukrán férfi a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka hívta az 112-es segélyhívószámot, mivel eltévedtek a hegyen.

Az elmúlt 24 órában 41 segélykérés érkezett a hegyimentő-szolgálathoz - tájékoztatott hétfőn a Facebook-oldalán a Salvamont. A bejegyzés szerint munkatársaik 36 személynek nyújtottak segítséget. Közülük 11-et a mentőszolgálat vagy a SMURD kórházba szállított. A legtöbb segélykérés a brassói (hat), a lupényi (öt) és Prahova megyei (öt) hegyimentőkhöz érkezett. A Salvamonttól ezenkívül 33 betelefonáló kért információkat és tanácsokat a turistaútvonalak és sípályák állapotáról az elmúlt 24 órában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában