Tüntetés

2024.01.18. 09:33

Tárgyalásokra várja a mezőgazdasági miniszter a Bukarest bejáratánál tüntető gazdákat

Illusztráció

Forrás: Facebook/Lorand Zsolt Zantleitner

Agerpres

Florin Barbu mezőgazdasági miniszter csütörtök reggelre tárgyalásokra hívta a Bukarest bejáratánál, Afumaţinál tüntető gazdákat, akik azt állítják, hogy nem képviselik az érdekeiket azok a szervezetek, akikkel a tárcavezető ezen a héten tárgyalt.
Florin Barbu a Facebook-oldalán közölte, hogy várja a minisztériumba a gazdákat, függetlenül attól, hogy tagjaik-e a mezőgazdasági termelők országos szövetségeinek vagy egyesületeinek. „Mint korábban is mondtam, a minisztérium ajtaja mindig nyitva áll előttük, tárgyalópartnerük vagyok a problémáik megoldásához” - írta bejegyzésében.
A miniszter pontosította a két nappal ezelőtti nyilatkozatát, amelyben az Afumaţinál tüntetőket 'uszítóknak' nevezte. Szerinte a kijelentése nem a gazdákra vonatkozott, hanem azokra a személyekre, akik nem mezőgazdasági termelők, de megpróbálják a valós problémákkal küszködő tiltakozók sérelmeit a saját hasznukra fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában