Kormányülés

2024.01.18. 14:16

Módosul a határátkelőhelyeken a tehergépkocsikon végzett tömeg- és méretellenőrzés eljárása

Illusztráció

Agerpres

Csütörtöki ülésén a kormány jóváhagyja a határátkelőhelyeken a tehergépkocsikon végzett tömeg- és méretellenőrzés eljárásának módosítását, hogy a kamionok súlyának túllépésére vonatkozó, az európai jogszabályok szerint alkalmazott toleranciaküszöbök Romániában is megengedettek legyenek - jelentette be a miniszterelnök.
'Az Európában elfogadott toleranciaküszöbök nálunk is érvényesek lesznek!' - mondta Marcel Ciolacu a kormányülés elején a szállításügyhöz kötődő tervezetekkel kapcsolatban, amelyekről a fuvarozók képviselőivel egyeztetett a kabinet.
A kormány jóváhagyja továbbá a belföldi fuvarozás szállítási szerződéseinek megkötésére és teljesítésére vonatkozó rendelkezéseknek a nemzetközi szabályokkal való összehangolását - mondta még a miniszterelnök.
Ezenkívül a személy- és áruszállító járművek vezetőinek szakmai képesítésére, vizsgáztatására vonatkozóan is egyértelműbb rendelkezéseket hagy jóvá a kabinet.
Ciolacu azt is hangsúlyozta, hogy amint a gazdákkal és a fuvarozókkal egyeztetettek alapján elkészülnek a további jogszabálytervezetek, a kormány haladéktalanul jóváhagyja azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában