Keresőakció

2024.01.29. 15:04

Két Ukrajnából átszökött férfi megmentésén fáradoznak a Máramarosi-havasokban a hegyimentők

Illusztráció

Agerpres

A SMURD helikopterével mentettek ki hétfő délben egy ukrán férfit a Máramarosi-havasokból, társa egy hegyimentő társaságában várja, hogy őt is lehozzák a hegyről - tájékoztatott a Máramaros megyei Salvamont vezetője.
Dan Benga szerint a hegyimentők és a határrendészek hétfő reggel indultak a két ukrán állampolgár keresésére, akik a Máramarosi-havasokon keresztül szöktek át az ukrán-román határon, de négy nap után már képtelenek voltak folytatni az utat a nagy hóban a fagyási sérülések és hipotermiás állapotuk miatt. A Máramaros megyei határrendészet és a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) munkatársainak segítségével sikerült lokalizálni a két férfi tartózkodási helyét, és helikoptert küldtek utánuk.
Benga szerint a helikopterből észrevették a két férfit, de a légi jármű a nagy hó miatt nem tudott leszállni a közelükben. A távolabb leszálló járműből kiszálló hegyimentők gyalogosan jutottak el a segítségükre váró ukránokig. A súlyosabb egészségügyi állapotban levő férfit vitték el először a SMURD helikopteréig, társa egy másik hegyimentő társaságában várja, hogy a légi jármű visszatérjen a kimentésére - magyarázta a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában