Migránsok

2024.01.08. 12:29

A zöldhatáron keresztül próbált meg eljutni Szerbiába hét nepáli állampolgár

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A Temes és Krassó-Szörény megyei határrendészek az elmúlt 24 órában hét nepáli állampolgárt tartóztattak fel a román-szerb határon, akik megpróbáltak törvénytelen módon átjutni a szomszédos országba.
A temesvári határrendészet hétfői közleménye szerint a külföldieknek munkavállalási engedélyük volt Romániában, de Nyugat-Európába akartak eljutni Szerbián keresztül.
Az egyik csoportjukat a Temes megyei Kunszőllős (Lunga), a másikat a Krassó-Szörény megyei Oravicabánya (Oraviţa) térségében tartóztatták fel a zöldhatár közelében. Az első, háromtagú migránscsoport egy román állampolgárságú sofőr által vezetett, Romániában bejegyzett személygépkocsiban ült, a másik négy személy pedig gyalogosan haladt a határ felé.
Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy nepáli állampolgárok, a legfiatalabb 24, a legidősebb 32 éves, és törvényes úton érkeztek Romániába.
A bevándorlók ellen eljárást indítottak illegális határátlépési kísérlet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában