Nyugdíj

2023.12.21. 10:57

Ciolacu: Ha a parlamenti botrány az ára annak, hogy a nyugdíjasok időben megkapják a nyugdíjukat, én habozás nélkül kifizetem

Agerpres

Ha a 'parlamenti botrány' az ára annak, amelyet kormányfőként meg kell fizetnie azért, hogy a nyugdíjasok januárban időben megkapják a megemelt nyugdíjukat, akkor 'habozás nélkül' vállalja ezt a problémát - jelentette ki a csütörtöki kormányülés elején Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök örömét fejezte ki, hogy a parlament szerda este nagy szavazattöbbséggel elfogadta a jövő évi költségvetést, amelytől 12 millió román állampolgár jövedelme függ. Úgy fogalmazott: ha parlamenti botrány volt az ára annak, hogy a nyugdíjasok időben megkapják jövő hónapban a megemelt nyugdíjukat, ő ezt habozás nélkül kifizeti.
'Miniszterelnökként a feladatom gondoskodni arról, hogy 2024-ben a költségvetésben szereplő összegek oda kerüljenek, ahol szükség van rájuk. Ez a költségvetés pedig garanciát nyújt arra, hogy ugyanolyan ütemben folytatjuk az autópálya-építéseket, jobban meg tudjuk fizetni a tanárokat, javul a gyógyszerellátás és jobbak lesznek és az egészségügyi szolgáltatások' - nyilatkozta Ciolacu.
A botrány emlegetésével a kormányfő arra utalt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetének kedd esti parlamenti vitáján tartott beszédét bekiabálások kísérték, és a pártok képviselőinek felszólalásaikor is teljes volt a hangzavar az ülésteremben a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) politikusainak tiltakozása miatt.
Az USR képviselői és szenátorai 'Új illetékek', 'A különnyugdíjasok költségvetése' feliratú dobozokkal vonultak fel a kormánynak fenntartott padsorok körül, az AUR elnöke, George Simion pedig a tanároknak azonnali fizetésemelést követelve megtagadta, hogy elhagyja a szónoki emelvényt.
Előtte Diana Șoșoacă független szenátor George Simion AUR-elnököt provokálva próbálta felhívni magára a figyelmet. Szóváltásuk végül gyalázkodásba torkollott, amit mindketten élőben közvetítettek telefonjukkal a Facebook-oldaluk követői számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában