Büdzsé

2023.12.18. 17:39

A PNL a költségvetés tervezetében rögzítené, hogy jövőre nem emelkednek az adók és az illetékek

Forrás: Mediafax

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) módosító indítványt nyújtott be a 2024-es költségvetés tervezetéhez, amely szerint jövőre nem emelkednek az adók és az illetékek - jelentette be hétfőn Florin Roman képviselő.
A parlamentben nyilatkozó politikus elmondta, hogy a jogszabályjavaslat beterjesztése a PNL vezetőségének politikai döntése volt. A Marcel Boloş pénzügyminiszter által is támogatott tervezet célja véget vetni az arról szóló vitának, hogy legyenek-e jövőre adóemelések - magyarázta.
Roman szerint, ha a jogszabályjavaslatot a parlament elfogadja, akkor 'törvénnyé' válik, hogy nem lehet bevezetni új adókat és illetékeket. A módosításra szerinte azért van szükség, mert kiderült, hogy 'a szavak és a tettek között néha nagy az eltérés'.
A politikus hangsúlyozta, hogy a módosító indítvány nem a koalíciós társ Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen irányul, hanem a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ellen. A jelenleg ellenzékben lévő párt politikusai voltak ugyanis azok, akik az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalták az idei adóemeléseket.
Roman hozzátette, hogy az indítványt a PSD is támogatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában