Közlemény

2023.11.15. 15:32

USR: A PNL-PSD kormány különnyugdíjakra és zsíros állami állásokra pazarolta a közpénzeket

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 'különnyugdíjakra és zsíros állami állások fenntartására' pazarolta a közpénzeket, miközben az egészségügyi rendszer 'összeomlott', ugyanis nem maradt pénz az orvosok bérének kifizetésére és gyógyszerekre.
Szerdai küzleményében az USR felhívta a figyelmet az Arad megyei sürgősségi kórház helyzetére, amely kénytelen volt közölni alkalmazottaival, hogy kerete kimerült, nem tudja kifizetni a béreket. Temesváron az orvosokat arról tájékoztatták, hogy a fizetésük felét kapják meg. Hasonló helyzetben van több más kórház is az országban - állítja az USR.
'A gyógyszertárak által kiadott ártámogatott gyógyszerek elszámolásában is jelentős késések vannak, ma a patikusok az utcán tiltakoznak. A kórházi beszállítók szintén hónapok óta várnak a számlák kifizetésére, a munkáltatók hónapok óta várnak a betegszabadságok elszámolására. Az USR arra kéri Marcel Ciolacu miniszterelnököt, csökkentse a pazarlást, hogy legyen pénz az alapvető állami kiadásokra, kezdve a kórházakkal és a gyógyszerekkel. Marcel Ciolacunak sürgősen át kell értékelnie a prioritásait' - olvasható az USR közleményében.
Cătălin Drulă, az USR elnöke kijelentette, hogy a romániai lakosság már nem tud lépést tartani az élelmiszerárak növekedésével, a vállalkozók pedig levegehőz sem jutnak a számod adó miatt.
'Románia összeomlik a PSD-PNL kormányzás súlya alatt. (...) A román állampolgárok egyre rosszabbul élnek. Csak egy maroknyi kivételezett van, akikre ez nem érvényes. Mindannyian szenvedünk, hogy nekik legyen pénzük különnyugdíjakra - amelyek 8000 lejre emelkednek január elsejétől -, és hogy legyen pénzük a zsíros állami állásokra, mert uraságaik nem tudnak betelni a lopott pénzzel' - idézte a közlemény az ellenzéki párt elnökét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában