Üzenet

2023.10.18. 12:58

Miniszterelnök: Románia összehangolt erőfeszítéseket tesz az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására

Illusztráció

Agerpres

Tájékoztató és a társadalom érzékenyítésére irányuló kampányok szervezésével Románia összehangolt erőfeszítéseket tesz az emberkereskedelem megelőzésére és felszámolására, és folyamatban van az új, 2024-2028-as időszakra szóló országos stratégia kidolgozása is ezen a területen - tudatta Marcel Ciolacu kormányfő az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján közzétett szerdai üzenetében.
A miniszterelnök szerint ez a nap felhívja a figyelmet az emberkereskedelem káros következményeire, és a tájékoztató kampányok különösen fontosak az emberkereskedelem kockázatának kitett társadalmi kategóriák számára.
'Kizsákmányolás, szenvedés és tönkretett életek - ezek olyan következmények, amelyeket az emberkereskedelem áldozatai aligha felejthetnek el. Az illetékes hatóságok, de a társadalom sem maradhat közömbös ezzel a jelenséggel szemben, amelynek kiskorúak is áldozatul esnek' - fogalmazott üzenetében a kormányfő.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az országos szintű emberkereskedelem elleni fellépésen túlmenően Románia új, a 2024-2028-as időszakra vonatkozó országos stratégiát dolgoz ki ezen a területen, és csatlakozik a modern rabszolgaság minden formájának megelőzésére és felszámolására irányuló, európai szintű összehangolt kezdeményezésekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában