RetuRO

2023.10.16. 13:56

Átfogó tájékoztató kampány indult a betétdíjas visszaváltási rendszerről

Átfogó tájékoztató kampányt indított a betétdíjas visszaváltási rendszert (SGR) működtető RetuRO vállalat a rendszer fontosságáról és előnyeiről.

Agerpres

A RetuRO hétfői közleménye szerint a Visszaváltás hórája elnevezésű sajtókampány részletezi az italcsomagolások visszaváltásának és a betétdíj átvételének lépéseit, illetve felhívja a lakosság figyelmét a tisztább és zöldebb környezet megteremtésében betöltött szerepére.
'Minden egyes közösen megtett lépés, minden egyes visszaváltott csomagolás és minden egyes betétdíjátvétel jelentősen hozzájárul a környezetünk védelméhez. Fontos átalakulásnak vagyunk tanúi, és mindannyian a változás előidézői lehetünk' - idézte a közlemény Gemma Webbet, a RetuRO vezérigazgatóját, aki szerint a tájékoztatási kampány csak a kezdet, a következő hónapokban arra fognak összpontosítani, hogy tudatosítsák a lakosságban a rendszer környezetkímélő szerepét.
A kampány elindításának alkalmából Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter reményét fejezte ki, hogy a működésének harmadik évében a betétdíjas visszaváltási rendszer hatékonysága már 95 százalékos lesz.
A tárcavezető szerint a SGR november 30-i beindítása 'valószínűleg' az elmúlt 30 év legnagyobb és legjelentősebb lépése a romániai hulladékgazdálkodásban. 'Fontos szerepet játszik a kezdeményezés sikerében minden egyes állampolgár, aki visszavált egy italcsomagolást. Ez a kezdeményezés (...) egy zöldebb és tisztább jövőre vonatkozó vízió, amelyben mindannyiunknak részt kell vennünk. (...) Szeretném, ha valamennyi romániai megértené, hogy nem egy egyszerű csomagolásért fizet 50 banit, ez valójában egy jobb jövő garanciája' - idézte a minisztert a közlemény.
A RetuRO kampánya több kommunikációs felületen - televíziók, rádiók, internetes portálok, közösségi oldalak - zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában