Egészségügy

2023.10.16. 12:53

Alexandru Rafila: Az orvosi tevékenység dekriminalizálása fontos, de az orvosok bűncselekményei fölött nem lehet szemet hunyni

Agerpres

Az orvosi tevékenység dekriminalizálása fontos, de az orvosok bűncselekményei fölött nem lehet szemet hunyni - jelenttette ki egy hétfői bukaresti sajtóeseményen Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter kifejtette: az orvosok jogállását úgy kellene szabályozni, hogy korlátozások nélkül gyakorolhassák a hivatásukat. Másfelől szerinte a szakmájától függetlenül senki sem mentesülhet a büntetőjogi felelősségre vonás alól, ha bűncselekményt követ el. „Természetesen magának az orvosi tevékenységnek a dekriminalizálása rendkívül fontos, de nem hunyhatunk szemet az orvosok korrupciós vagy egyéb bűncselekményei fölött, amelyek például az orvosi segítség megtagadásához kapcsolódnak” - fogalmazott a tárcavezető.
Rafila úgy vélekedett, hogy az orvosok túlnyomó többsége felelősségteljesen gyakorolja hivatását, de nem szabad számukra privilégiumokat biztosítani, és az etikai szabályok megsértését szankcionálni kell. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában