Egészségügy

2023.10.16. 12:53

Alexandru Rafila: Az orvosi tevékenység dekriminalizálása fontos, de az orvosok bűncselekményei fölött nem lehet szemet hunyni

Agerpres

Az orvosi tevékenység dekriminalizálása fontos, de az orvosok bűncselekményei fölött nem lehet szemet hunyni - jelenttette ki egy hétfői bukaresti sajtóeseményen Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter kifejtette: az orvosok jogállását úgy kellene szabályozni, hogy korlátozások nélkül gyakorolhassák a hivatásukat. Másfelől szerinte a szakmájától függetlenül senki sem mentesülhet a büntetőjogi felelősségre vonás alól, ha bűncselekményt követ el. „Természetesen magának az orvosi tevékenységnek a dekriminalizálása rendkívül fontos, de nem hunyhatunk szemet az orvosok korrupciós vagy egyéb bűncselekményei fölött, amelyek például az orvosi segítség megtagadásához kapcsolódnak” - fogalmazott a tárcavezető.
Rafila úgy vélekedett, hogy az orvosok túlnyomó többsége felelősségteljesen gyakorolja hivatását, de nem szabad számukra privilégiumokat biztosítani, és az etikai szabályok megsértését szankcionálni kell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában