Találkozó

2023.09.04. 16:35

Marcel Ciolacu romániai beruházásokra bátorítja a dél-koreai befektetőket

Marcel Ciolacu hétfőn fogadta a Victoria-palotában Kap-soo Rimet, Dél-Korea bukaresti nagykövetét.

Forrás: gov.ro

Agerpres

A kormány közleménye szerint a találkozón a miniszterelnök üdvözölte a dél-koreai befektetők érdeklődését a cernavodăi 3. és 4. reaktor megépítése iránt, valamint az atomenergia területén folytatott kétoldalú együttműködés terén elért eredményeket.
Marcel Ciolacu ugyanakkor arra bátorította a dél-koreai befektetőket, hogy hajtsanak végre zöldmezős beruházásokat Romániában a zöldenergia, az új technológiák, az IT&C, az infrastruktúra és a félvezetők és területén, illetve vegyenek részt a konstancai kikötő fejlesztési és korszerűsítési projektjeiben.
A találkozón a kormányfő úgy értékelte, hogy a két ország kapcsolatának 'kiváló dinamikája' és a másfél évtizedes stratégiai partnerség 'erős érvek' az együttműködés elmélyítése mellett a gazdaság, az energia, az infrastruktúra és a védelem területén.
Közleményében a kormány emlékeztetett arra, hogy Románia és a Koreai Köztársaság 1990. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában