Tanácskozás

2023.09.20. 09:42

Iohannis: Románia már 62 százalékban teljesítette a 2030-ig tartó fenntartható fejlesztési menetrend végrehajtásának célkitűzéseit

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Románia már 62 százalékban teljesítette a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlesztési menetrend végrehajtásával kapcsolatos célkitűzéseit - közölte Klaus Iohannis államfő kedden, az ENSZ fenntartható fejlődési célok értékeléséről tartott magas szintű tanácskozásán.
Az államfő idézte a fenntartható fejlődési célok (FFC-k) végrehajtása terén elért eddigi eredményekről szóló 2023-as önkéntes nemzeti jelentés adatait, hangsúlyozva, hogy Románia "jelentős előrelépést tett a környezetvédelemmel és az éghajlatváltozás korlátozásával kapcsolatos fenntartható fejlődési célok terén".
Iohannis beszámolt az FFC-k végrehajtását szolgáló intézményi struktúrák fejlesztéséről, a fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértők képzéséről és a fenntartható fejlődés országos mutatóinak kidolgozásáról.
Kifejtette, az eredményeket szoros regionális partnerségek és a kapcsolódó intézmények bevonása segítette elő.
'Már csak hét év van hátra 2030-ig! Kevés időnk maradt, fokoznunk kell együttműködésünket. A hátralévő éveket eredményt hozó akciókra kell felhasználni, és ezek az eredmények nem lehetségesek egység, szolidaritás és többoldalú, határozott szerepvállalás nélkül' - jelentette ki Iohannis.
A román államfő ugyanakkor megerősítette, hogy Románia partner "a fenntartható társadalom és gazdaság építésében".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában