Támadás

2023.09.03. 11:22

Galac megye: többször rálőttek a rendőrök egy 78 éves ittas férfira

Illusztráció

Agerpres

Többször rálőttek a rendőrök Galac megyében egy ittas 78 éves férfira, aki egy késsel rájuk támadt. Az egyik golyó az egyik combcsontját találta el.

A Galac megyei rendőrség tájékoztatása szerint az incidens a Târgu Bujorhoz tartozó Chiraftei településen történt szombat este, miután egy helybéli nő a 112-es segélyhívó számon jelezte, hogy a szomszédasszonyát egy késsel fenyegeti az apósa.

A 78 éves, ittas állapotban lévő férfi a kiérkező rendőröket szintén késsel fenyegette, azt kiabálta, hogy megöli őket. Mivel a többszöri felszólítás után sem akart lecsillapodni, a férfit előbb könnygázsprével próbálták ártalmatlanítani. Ez nem hatott, mert a késsel hadonászva rátámadt az egyik rendőrre.

Ekkor a másik rendőr a szolgálati fegyverével hat lövést adott le a támadó irányába. Figyelmeztető lövésre már nem volt ideje, ezért a lábaira célzott. Az egyik golyó eltalálta a férfi jobb combcsontját, amitől a földre rogyott. A rendőröknek ekkor sikerült őt ártalmatlanítani.

A sérült férfihoz mentőt hívtak, akik Târgu Bujor városi kórházba szállították. Hivatalos személy fenyegetésének gyanújával indult eljárás ellene. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában