Megbeszélés

2023.09.19. 15:58

Ciolacu: Az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek frakciója nem zárkózott el kategorikusan a fiskális intézkedések támogatásától

Forrás: gov.ro

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek parlamenti képviselőivel folytatott keddi megbeszélés után kijelentette, hogy részletesen tájékoztatatta a törvényhozókat azokról a fiskális intézkedésekről, amelyekért a kormány felelősséget készül vállalni a parlament előtt.
Az újságírók azon kérdésére, hogy megállapodott-e az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek frakcióival az intézkedések támogatását illetően, Ciolacu leszögezte, hogy egyelőre csak tájékoztatásról volt szó, nem egyezkedésről. Nyomatékosította azonban, hogy beszélgetőpartnerei nem zárkóztak el kategorikusan az intézkedések támogatásától, és módosító javaslatokat sem nyújtottak be a tervezethez.
A megbeszélésen jelen volt Marcel Boloş pénzügyminiszter és Marian Neacşu miniszterelnök-helyettes is.
A pénzügyminisztérium kedden közzétette honlapján a Románia hosszú távú pénzügyi fenntarthatóságát szolgáló intézkedések törvénytervezetét, amelyért a kormány felelősséget készül vállalni a parlament előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában